По принцип сме свикнали да виждаме как филмите, в които се случват ужасни природни бедствия, привличат наистина много хора по кината.

"Туистърс" с Глен Пауъл и Дейзи Едгар-Джоунс - трейлър на филма за преследване на торнадо

В преследване на убийствено торнадо

Трейлър на "Туистърс"

Точно това се очакваше да направи и "Туистърс". Филмът с Глен Пауъл и Дейзи Едгар-Джоунс е самостоятелно продължение на едноименния от 1996 г.  В новата версия група търсачи на силни усещания намират себе си в сериозна опасност, когато се случва нещо наистина рядко - няколко торнада се съединяват в едно и предизвикват много разрушения.

Приходите от бокс офиса към момента показват, че интересът към "Туистърс" е значителен. В бокс офиса в Северна Америка филмът е отчел цели 80.5 милиона долара приходи. В световен мащаб обаче интересът не е чак толкова висок и до момента приходите от останалите територии, на които филмът е пуснат, са едва 42.7 милиона долара, пише Variety.

Общо "Туистърс" е генерирал приходи от 132.2 милиона долара, което при бюджет от 155 милиона долара не е чак толкова зле. Все още обаче трябва да бъдат спечелени още доста милиони, за да не излезе филмът на загуба, защото във вече споменатата сума не са включени разходите по дистрибуция и маркетинг.

Интересното е, че "Туистърс" се е представил под всякакви очаквания в Китай, където в дебютния си уикенд е спечелил едва 1.5 милион долара.