2023-а ще е годината, в която ще видим два нови филма на Уес Андерсън. След като в началото на лятото по кината излезе "Астероид Сити", предстои да видим и The Wonderful Story of Henry Sugar, който ще излезе директно в Netflix.

"Астероид Сити" на Уес Андерсън със Скарлет Йохансон и Том Ханкс, и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Астероид Сити"

Оправда ли Уес Андерсън очакванията ни

Последното е съвсем оправдано, защото продукцията е дълга едва 37 минути. За сметка на това пък изобилства с доста от любимите похвати и актьори на Андерсън.

В главната роля ще видим Бенедикт Къмбърбач ("Доктор Стрейндж", "Силата на кучето"), в някои от останалите са Рейв Файнс (поредиците за Хари Потър, "Менюто"), Дев Пател ("Зеленият рицар"), Бен Кингсли ("Ганди").

Колкото до сюжета, той е базиран на едноименната книга "Невероятната история на Хенри Шугар" на Роалд Дал. Андерсън решава да се съсредоточи единствено на сюжета на въпросния Хенри - богаташко дете, което усъвършенства умението да вижда без да гледа, и го използва за хазарт.

The Wonderful Story of Henry Sugar излиза в Netflix още този месец - на 27 септември. Припомняме, че стрийминг платформата закупи Roald Dahl Story Company преди две години и вероятно ни очакват още продукции, базирани на произведения на Дал.