Аржентинката Айлин Перес се състезава във UFC вече две години и заема 15-о място в ранглистата. Тя е популярна в ММА средите не толкова заради успехите си на ринга, колкото с атрактивния танц със задните си части, който неизменно изпълнява след всяка победа и фактът, че има профил в OnlyFans.

Аржентинката обаче май прекрачи границата след последния си мач, когато след нокаут направи туърк в лицето на победената съперничка по време на ММА мач от турнира UFC Fight Night в Париж.

Нейна съперничка във френската столица беше рускинята Дария Железнякова, която още преди двубоя между двете се изказа негативно за запазената марка на Перес.

"Наистина не подкрепям туърка. Той е подходящ за дома, но не и за обществени места. Веднъж гледах видео на Айлин и се отвратих", бяха думите на Железнякова.

След като Айлин обаче я победи още в първия рунд и веднага, след като реферът спря битката, аржентинката скочи на крака и започна да туърква право пред лицето на Железнякова, която не отговори на провокацията. След няколко минути двете се прегърнаха и се поздравиха за битката.

"Туъркът е моят почерк в UFC. Видях какво е казала съперничката ми по този въпрос. И получих допълнителна мотивация. Надявам се, че тя вече разбира кой има проблеми. Нямам нищо лично нито към нея, нито към Русия", цитират думите на Айлин след победата от Marca.

Междувременно, много от феновете на Айлин Перес в социалните мрежи се изказаха негативно за постъпката ѝ, като споделиха мнението си, че този път е прекрачила границата с поведението си, което определиха за "унизително", "неприсъщо за един спортист" и "долно".