Докторските сериали са ни любим жанр още от времето на "Спешно отделение", а заглавия като "Доктор Хаус" и "Анатомията на Грей" засилиха още повече интереса към тях. И ето че се задава съвсем пресен такъв, при това продукция на ВВС, което за нас е вид гаранция за качество.

Елън Помпео и ще спре ли да играе актрисата от "Анатомията на Грей"

Приключи ли Елън Помпео с актьорството

Отговорът не е еднозначен

This is Going to Hurt разказва за работата на млад доктор в родилно отделение и е базиран на едноименните мемоари на Адам Кей.

Излязла на български под името "Докторе, боли" (изд. Бард) миналата година, книгата и сериалът разказват за истинските приключения на Кей като младши лекар в National Health Service, когато в рамките на почти 100-часова работна седмица той трябва да се справи с хаоса в родилното, както и с този в личния си живот.

Ясно ни е, че This is Going to Hurt ще е изпълнена със сълзи и всякакви други телесни течности, но и доста комични моменти, и такива, в които да ни се доплаче. Изборът за главната роля също ни се струва чудесен - Бен Уишоу ("Парфюмът", "Един много английски скандал", "Облакът Атлас") е в ролята на Адам.

Самият Адам Кей пък е продуцент на седемте серии. Премиерата на This is Going to Hurt е на 8 февруари по ВВС.