Всеки един спортист знае, че идва момент от кариерата му, в който е далеч от най-добрите си дни. Формата му не е същата, а с това и резултатите, с които е свикнал.

Новак Джокович на Australian Open - малцината тенисисти, побеждавали сърбина на турнира

Малцината, побеждавали Новак Джокович на Australian Open

След загубата от Яник Синер си припомняме, че не е толкова лесно човек да победи сърбина

И Анди Мъри знае това много добре. 36-годишният британски тенисист въобще не се намира в най-добрата си форма, като в турнири от ATP не е печелил мач от октомври миналата година.

2024 г. също започна зле за трикратния победител от турнири от Големия шлем. До момента той записа три загуби в трите си изиграни мача от Brisbane International, Australian Open и Open Sud de France.

Снимка 651682

Източник: GettyImages

Поредицата от поражения повдигна у много фенове въпроса дали не е време Анди Мъри да сложи край на кариерата си. Но не само феновете се чудят, но и журналистите в родината му. Така статия в BBC Sport, която предполага именно че трябва да сложи край на кариерата, ядоса много Мъри.

В X Анди Мъри отговори на публикацията на журналиста от BBC Sport, написал въпросната статия. Тенисистът заяви, че не смята, че опетнява по какъвто и да било начин цялата си кариера с последните си мачове. Въпреки това Мъри признава, че в момента се намира ужасен момент.

"Повечето хора биха се отказали в моята ситуация точно сега. Но аз не съм повечето хора и умът ми работи по различен начин. Няма да се откажа."

Арина Сабаленка след  Australian Open -  кой е Константин Колцов, мъжът до тенисистката

Кой е мъжът до Арина Сабаленка

17-годишната разлика във възрастта не е проблем

Анди Мъри е категоричен, че ще продължи да се бори, за да достигне до нивото на игра, на което знае, че е способен, пише Eurosport. Тази гневна реакция на тенисиста идва седмици след като заяви, че може би повече няма да го видим на турнир от Големия шлем.