"Здравейте, аз съм Нори." Така се представя актрисата Елеонора Иванова и смята, че да знаем как й казват на галено е напълно достатъчно. Не иска и да говори много за себе си, а предпочита хората да познават нейната работа и да я свързват с ролите й. "А това, което за мен е истински важно - моите лични каузи и вярвания, аз лично се старая да не остават скрити."

"Никога не е просто секс” с Елена Петрова, Елеонора Иванова, Саня Борисова и Рая Пеева - какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Никога не е просто секс”

Филмът на Саня Борисова е провокативна комедия за съвременното отношение към любовта и сeкса

Последно я гледахме на голям екран във филма на Саня Борисова "Никога не е просто секс", където е в ролята на Виктория. "Доверчива, с лек характер, наивна. Тя се хвърля смело в едни отношения с човек, който е много далеч от нейния свят, оставяйки всичко познато" - описва ни я накратко Елеонора. И въпреки че героинята й е доста различна от самата нея, тя приема предложението на Саня Борисова и продуцента Никол Предьова веднага щом прочита сценария.

"Те бяха гледали филма "Чалга" и явно им е допаднало как съм изиграла ролята си там. Пожелаха да ми изпратят сценария и да се срещнем. Не е имало кастинг или поне не по начина, по който разбираме думата кастинг. Минала съм го, без да зная."

Снимка 666318

Източник: Светослав Караджов

А след като се среща и с Рая Пеева и Елена Петрова - другите актриси, с които си партнира, у Елеонора вече няма и грам съмнение, че е взела правилното решение. Още от началото се чувства спокойна, че е в компанията на интересни и отдадени на работата си жени. А общите им сцени й стават любими. "Приятно е да си част от такъв женски екип", признава още актрисата и обяснява, че дори през обичайните снимачни трудности успяват да преминат "спокойно и грациозно".

Е, спокойно не е най-правилната дума, с която Елеонора Иванова би определила снимачния процес на "Никога не е просто секс" - поне не за нея. Причината е, че по същото време има и репетиции на постановката "Ромео и Жулиета" в Драматичен театър Пловдив и често й се налага да е там сутринта, да идва до София за снимки и вечерта отново да се връща.

Този натоварен график обаче не успява да й попречи да бъде еднакво отдадена и в кондиция и на двете места, което е най-важното за нея. И понеже е много съсредоточена през цялото време на снимките, а и защото има "памет на златна рибка", не помни много-много какво се е случвало зад кадър, но си спомня, че е имало много смях.

А пред камерите безспорно най-запомняща е секс сцената с Веселин Калановски. С него или с някой друг колега, за нея няма особено значение - защото това е просто част от работата им. "Ние сме професионалисти, както и всеки, който е на снимачната площадка." Но освен заради на професионализма, снимките на горещите кадри стават по-лесни и благодарение на Саня Борисова. "Тя подходи много търпеливо и уважително към нас и се постара заснемането да се случи по много спокоен и максимално комфортен за всички ни начин."

Снимка 666316

Източник: Личен архив

И точно както останалите й роли в киното и театъра, и тази на Виктория в "Никога не е просто секс" се различава от нейната същност "по всичко и по нищо". "Аз съм премерена и обмислям големите крачки много подробно. Може би преди, когато бях по-малка, бях по-импулсивна, но се научих да бъда по-пресметлива и отговорна", обяснява Елеонора Иванова.

С годините в актьорската професия пък се е научила, че независимо дали героинята й е близка, или коренно различна от нея - работата й е да я разбере и да я защити. И знае, че се е справила добре, когато това се получи достоверно и истинно. Тези размисли покрай всяка нова роля са свързани и с въпроси, които я карат да "човърка все по-надълбоко в себе си". И колкото по-сложни са персонажът и текстът, с които работи, толкова повече въпроси си задава.

Отговорите търси в себе си, "бърка си в душичката и рови там, където повечето хора предпочитат да не пипат". И макар че предпочита да разграничава изкуството и реалния живот, Елеонора признава, че дори и несъзнателно, човек расте благодарение на него.

Снимка 666319

Източник: Личен архив

Последната продукция от света на киното и сериалите, която е гледала и препоръчва и ние да го направим, е Baby Reindeer на Netflix. Грабва я преди всичко с това, че е по истинската лична история на актьора, който освен че е в главната роля, е и автор на сценария. 

В края на разговора попитахме Елеонора Иванова какви са плановете й за предстоящото лято. И измъкнахме признанието, че това е времето, в което си позволява да я "отвява вятърът" - въпреки че досега твърдеше, че не е такъв човек и винаги премисля действията си.

Конкретни професионални планове все още няма, но знае, че това, което е за нея, ще дойде и без да го преследва. А почивката може да се опише основно с две думи - море и каравани. "Обичам страшно много морето, пристрастена съм към пречистващите му сили." Разбираме напълно, и ние се чувстваме точно така.