Сестрите Серина и Винъс Уилямс са едни от най-популярните в спортните среди, но доста рядко ги виждаме заедно извън корта. А сега двете позират за корицата на новия брой на Harpers's Bazaar, и то по бански.

Серина Уилямс, краят на кариерата й и готова ли е тенисистката да се пенсионира

Идва ли краят на Серина в тениса

Въпрос на приоритети

Двете позират в цели модели в черно и демонстрират спортните си фигури, както и близостта помежду си. А в разговора за изданието са откровени за спорта, кариерата и пенсионирането си.

Винъс започва с това, че от съвсем малки единственото, което правят, е да работят. Затова идеята, че един ден ще бъдат свободни от всичките си ангажименти, им се струва "сюрреалистична". Но все пак знаят, че моментът, в който ще сложат край на кариерите си, е все по-близо.

А за плановете им за след това все още не са напълно категорични. "Серина и аз казваме, че ще станем боди билдъри след тениса. Може да е екстремно. Може да не се случи точно така, но никога не се знае", казва Винъс. Говорейки за себе си казва и че обича дизайна, менторството, да предава това, което знае - затова може да се отправи и в тази посока след края на спортната си кариера.

Серина пък предпочита на този етап да не мисли много-много за неизбежното бъдеще. "Не искам да мисля за това, което напускам. Просто мисля за това кой съм всеки ден зад затворени врати и зад камери. И това е, върху което се фокусирам", казва тя. 

Днес Винъс не пести суперлативи за сестра си и казва, че тя е "тази с всичките титли". Но в началото на професионалния им път Серина е била тази, която всички определяли за по-слабата - защото няма как в едно семейство да има двама еднакво големи шампиони. Но това не я е сломило и дори я е нахъсало още повече да играе винаги за първото място и да докаже на хората, че грешат.

Двете коментират и филма King Richard, в който Уил Смит играе техния баща и дори получи номинация за Оскар за ролята, а те пък са продуценти. "Това не е филм за тенис. Това е филм за семейството", отбелязва Серина.

И допълва, че за нея е било важно да го направят, за да видят всички историята им преди успехите на корта, както и да променят представата за родителите на професионалните спортисти.

Серина също така подчерта колко близки са си всички в семейството. Въпреки че не празнуват заедно големите празници, защото са отгледани като последователи на Свидетелите на Йехова, за тях семейните събирания с повод и без повод са много важни.

Серина Уилямс и тенис уменията на дъщеря й Олимпия Оханян

Колко талантлива е дъщерята на Серина Уилямс

На четири и с отработен бекхенд

Двете с Винъс казват, че тяхното семейство е "супер уникално", но пък и се надяват да бъдат за пример за други афро-американски семейства и за това колко е важно да бъдат единни и да се подкрепят.