Втори сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) вече започна своето излъчване и сега не ни остава нищо друго, освен да чакаме всеки понеделник, за да разберем какво ще се случи.

Какво да очакваме от втори сезон на "Домът на дракона"

Какво да очакваме от втори сезон на "Домът на дракона"

Два епизода по-малко, но с две мащабни и зрелищни битки

Ясно е, че ще има война, но въпросът е кога точно тя ще бъде отприщена. В първия епизод на втори сезон видяхме как още няколко грешки бяха допуснати, така че кръвопролитията са в кърпа вързани.

Във въпросния епизод видяхме и няколко кратки секс сцени, които обаче бледнеят пред стандартите, които Game of Thrones зададе за тях. В тези сцени Алисент Хайтауър бе едното главно действащо лице, а сер Кристен другото. Оказва се обаче, че е била заснета доста по-брутална секс сцена, която е била изтрита в последствие.

Поне това твърди Оливия Кук, актрисата, която влиза в ролята на Алисент. В интервю за Elle тя казва, че е заснела секс сцена, която описва като плътска и дори животинска. Но създателят на сериала Райън Кондал е решил да не я включва в сезона.

"Домът на дракона" срещу "Огън и кръв" - какви са разликите между първи епизод на сериала и книгата

"Домът на дракона" срещу "Огън и кръв" - какви са разликите между първи епизод на сериала и книгата

И защо е трябвало да бъдат направени промени

Аргументите му са били, че тази сцена не дава на зрителя никаква нова информация за героите. Нещо, с което Оливия Кук не е била съгласна, но е трябвало да се примири, защото все пак той взима финалните решения, пише Entertainment Weekly.