В последния ден на старата година бихме могли да направим селекция на най-добрите книги, излезли през 2021 г. Или поне тези, които са ни впечатлили. Вместо това обаче избираме три приказни книги с разкошни корици като пожелание за повече магия и въображение през новата година.

Снимка 558839

Източник: Enthusiast

"Сдружението на вълшебните еднорози"

Тези мистични създания имат милиони почитатели по цял свят не само сред децата. Специално създадено сдружение изследва и документира всичко, което трябва да се знае за еднорозите, като хвърля повече светлина върху живота им. Като например факта, че съществуват седем семейства еднорози, които обитават различни места по света и се различават по доста неща. Автор на наръчника е 101-ят президент на Сдружението Селуин Е. Фипс.

Enthusiast, 25 лв.

Снимка 558840

Източник: Колаж / Книгомания

"Чудна лятна нощ и седем разказа"

Яна Борисова е един от най-интересните съвременни български драматурзи. "Чудна лятна нощ" пък е първият й роман, който получава няколко издания. Последното е красиво оформено от Кирил Златков, с твърди корици и разкошните илюстрации на Никола Тороманов. Освен магическата история за музика, поезия и любов, в него са включени и седем кратки и не по-малко приказни разказа.

Книгомания, 24 лв.

Снимка 558841

Източник: Колаж / Лабиринт

"Къщата на кокоши крака"

Това е история за малки и пораснали момиченца, които не са забравили, че магията съществува и в истинския свят. Това е историята на Маринка - внучката на Баба Яга, която мечтае за обикновен живот с много приятели, но няма как да ги намери, защото живее в къща на кокоши крака, която всеки ден се мести на ново място. Автор на книгата, препоръчителна за деца от 8 до 14 години, е британката Софи Андерсън.

Лабиринт, 17.90 лв.