Умора, апатия, липса на енергия - тези състояния в края на зимата са съвсем естествени. И макар да нямаме търпение да дойде пролетта, имаме нужда и от още малко помощ, за да се справим с горните проблеми. И да живеем по-добре. Тези три книги ще ни помогнат.

"Жизненост всеки ден"

Как да култивираме жизнеността в ежедневието си? На този въпрос дава отговори д-р Саманта Бордмън.

Снимка 610624

Източник: Колаж / Кръг

Вместо да се впусне в обичайните клишета как да намерим себе си, тя посочва кои са трите основни източника на жизненост: пълноценните връзки с хората в живота ни, възможността да се предизвикваме и преживяваме нови неща, както и заниманията с дейности, които правят света по-добро място. На база на тях авторката ни дава практични съвети.

Изд. Кръг, 22.90 лв.

"Осъзнаване"

Антъни де Мело е достатъчно познато име за всеки, който е търсил начини да живее по-осъзнато. Йезуитски свещеник и психотерапевт, той добива световна слава с беседите на духовни теми, в които по прост начин прилага източната философия върху западния начин на живот, и мислене.

Снимка 610625

Източник: Колаж / Изток-запад

"Осъзнаване" е издадена години след смъртта му и предлага насоки за това как да открием истинската си същност, да се избавим от илюзиите и да променим начина, по който виждаме света.

Изд. Изток-запад, 19.90 лв.

"Как да ни се случват хубави неща?"

Зад това леко детинско заглавие се крие книга, която комбинира наука, психология и философия, за да предложи техники и упражнения, с които да контролираме стреса в живота си.

Снимка 610626

Източник: Колаж / Сиела

Основната теза на психиатърката Мариан Рохас Естапе отново е да приемаме осъзнато всичко, което ни се случва и заобикаля, за да можем да взимаме решения, които са в наша полза, когато се сблъскаме с житейски предизвикателство.

Изд. Сиела, 15.90 лв.