Има много документални филми и поредици, които през годините са ни показвали какви ли не странни и заплетени случаи. Най-често те са свързвани с убийства. И по-точно, концентрирани върху серийни убийци.

Рохел Агилера-Медерос не е сериен убиец, но историята му определено заслужава да бъде разгледан на малък екран. Рохел е кубински емигрант в Америка, който бе осъден на доживотен затвор - 110 години зад решетките, ако трябва да бъдем точни, заради инцидент, случил се през 2019 г.

Той бе намерен за виновен по обвинения в непредумишлено убийство след като през 2019 г. спирачките на управляваното от него тежкотоварно превозно средство отказаха и предизвикаха катастрофа, отнела живота на четирима души.

И след няколко години, водене на дела, Рохел Агилера-Медерос получи своята присъда. Но се оказва, че не всички са съгласни с нея. Според People, в Change.org е започната петиция, която има за цел да помогне на Агилера-Медерос.

Според създателя ѝ, на шофьора му е наложена прекалено сурова присъда и призовава към това или той да бъде помилван, или тя бъде смекчена, защото основна вина за трагедията има компанията, за която Рохел е работел.

И най-изненадващото е, че към момента петицията е събрала близо 5 милиона подписа. Пред FOX 31 говорител на Change.org казва, че именно тази петиция е най-бързо набиращата популярност и подписи на сайта през цялата година.

През последните години сме виждали много петиции, започвани в платформата, за какви ли не каузи, че понякога и прищявки. Ще бъде интересно да разберем дали тази ще успее да повлияе по някакъв начин на правосъдието.