Феновете на футбола знаят отлично, че през няколко години се появяват таланти, за които се смята, че могат да влязат в историята с постижения заради качествата, които притежават.

В такова положение беше и Робиньо, който въпреки че игра в едни от най-големите клубове в Европа, в крайна сметка не успя да заслужи мястото си сред легендите на футбола. Последните няколко години обаче са доста турбулентни за футболиста.

През 2017 г. бразилецът беше признат за виновен в групово изнасилване на албанка в нощен клуб в Милано. Инцидентът се е случил през 2013 г., когато Робиньо беше играч на Милан.

Сега от Marca разбираме, че след няколко обжалвания на присъдата вече няма мърдане, защото на последна инстанция съдът се е произнесъл, че 37-годишният футболист, който за последно игра в турското първенство, трябва да прекара девет години в затвора.

Към момента не е ясно каква точно е присъдата на приятелите на футболиста, които също са участвали в насилието над момичето. Сигурно е обаче, че Робиньо трябва да плати 60 000 евро на жертвата.

Адвокатите му не са убедени, че ще успеят да уредят футболистът да излежи присъдата си в Бразилия, като съществува вероятност това да се случи в Италия. По принцип бразилци не могат да бъдат екстрадирани по чужди закони, но правителството може да реши, че Робиньо трябва да излежи присъдата си в италиански затвор.