"Новороденото има само три нужди - топлината на майчината прегръдка, млякото от гърдите ѝ и сигурността на присъствието ѝ. Кърменето задоволява и трите." Тези думи на популярния британски гинеколог Грантли Дик-Рийд само потвърждават уникалната сплотяваща роля на кърменето за майката и нейното бебе.

Кърменето безспорно е най-естественият и добър начин за хранене на детето, но как би се приело, когато го практикуваме с възрастен. Една жена разкрива, че кърми съпруга си и казва, че това не само ги е направило по-близки, но е и много полезно за здравето му.

30-годишната Рейчъл Бейли от САЩ започва необичайната практика с мъжа си Александър, също на 30, през 2017 г. и оттогава двойката не поглежда назад. Майката на три деца твърди, че Александър не е имал настинка от две години и оттогава е получил много комплименти за това как изглежда кожата му.

Двойката не се смущава от това, защото "нищо лошо не се е случило". "Това е малко тема табу, но искахме да я споделим, защото не смятаме, че е лоша и не се срамуваме", казва тя.

Първоначално Александър започва да пие кърмата на Рейчъл, за да й помогне, когато тя има лактация в излишък, докато кърми децата им.

"Докато все още кърмех средното ми дете Ариа, която вече е на 6 г., двамата с Александър заминахме на круиз", обяснява Рейчъл. Тя обаче забравя помпата за кърма и два дни е силно подута, заради млякото, което се събира в гърдите ѝ.

Терезия Фишер - жената, която похарчи хиляди за операции, за да удължи краката си с 14 см

Жената, която похарчи хиляди за операции, за да удължи краката си с 14 см

Съжалява ли за стореното

"Изпитвах толкова силна болка и се страхувах да не получа инфекция, така че решихме, че съпругът ми ще опита да пие млякото, за да ме облекчи. Бяхме нервни от идеята той да кърми от мен, но веднага щом го направихме, осъзнахме, че няма нищо нередно", разкрива пред Daily Mail Рейчъл, като допълва, че освен облекчението, което е изпитала, кърменето на съпруга ѝ е създало по-специална връзка между тях.

Когато тя произвежда най-много мляко малко след раждането вече на третото им дете, той пие кърма "три до четири пъти на ден". Съпругът й сега дори предпочита кърмата пред кравето мляко.

Майката обаче подчертава, че нейните деца са приоритет - винаги се е уверявала, че нейните бебета са нахранени добре, преди Александър да изпие останалото мляко.

Лиа Шъткивър - жената със секси тяло, която е рекордьор на Гинес по скоростно ядене

Шампионката по скоростно ядене, която поддържа топ форма

Лиа Шъткивър има нечовешки апетит и е все така секси

Двойката не се притеснява да говори за кърменето и в социалните си мрежи, където обаче срещат доста критика. Независимо от това двамата са категорични, че не правят нищо нередно.

"Обичам да го кърмя, тъй като това ни позволява да прекарваме качествено време заедно. Това определено ни сближи като двойка", обяснява Рейчъл. Тя допълва, че е щастлива да осигурява на съпруга си толкова питателна храна, която му влияе страхотно.

Когато забременява отново за трети път с най-малкото си дете, Матю, който сега е на 2 г., тя отново има екстра лактация и Александър е на разположение, за да й помогне с радост.

Тя планира кърми съпруга си на закуска, обяд и вечеря, но тъй като в момента произвежда по-малко мляко, го кърми само през нощта.

Моник Джеремая - жената, която дава под наем половината от леглото си на самотни непознати

Жената, която дава под наем половината от леглото си на самотни непознати

Една истинска история от Австралия

"Току-що приключих с кърменето на най-малкото ни дете и понеже имам по-малко мляко, той просто се храни кърмата ми само вечер", обяснява Рейчъл, която е категорична, че това е "толкова хубаво изживяване" и двойката е "толкова щастлива", че са започнали да го правят.