Сайтовете със съдържание за възрастни определено нямат нужда от допълнителна реклама, защото си имат постоянна фен маса, която се повиши значително и от началото на пандемията.

Pornhub, новите правила и изтриването на повече от половината съдържание на сайта

Защо Pornhub изтри повече от половината си съдържание

Малко закъснели мерки

Но в последните дни най-популярният сайт Pornhub отново влезе в полезрението ни заради скандала, в който се забърка. И не, не говорим за някое горещо видео, което е изтекло там, а за новата функция и допълнително приложение, носещи името Classic Nudes.

Новата концепция е за пресъздаване на известни творби на класически художници чрез известни порно актьори. И ако снимките са оригиналните произведения, то кратките видеа към тях показват непристойни за мнозина действия, които са обичайна гледка във филмите за възрастни. 

Снимка 540998

Източник: GettyImages

Така например може да видим как Венера Урбинска, творба на италианския художник Тициан, се самозадоволява. За някои това сигурно е прекалено извратено и подигравка с класическото изкуство, но със сигурност има и такива, за които е нещо ново, различно и интересно.

Освен това, Pornhub предлага интерактивно ръководство за всички класически голи фигури, висящи по стените на големи художествени галерии, за да разшири културните хоризонти на своите потребители.

В това на пръв поглед няма нищо лошо, но и Лувърът, и галерията Уфици във Флоренция заведоха съдебни дела срещу сайта заради неправомерно използване и пресъздаване на голите тела от картините без тяхното изрично разрешение. Именно заради иска и Венера Урбинска е свалена от сайта, предава Paper.

В изявлението на италианската галерия се пояснява, че ако бъде поискано и дадено разрешение за използване на творбите, следва да се заплаща такса. Но във въпросния случай управата на институцията не би дала съгласието си за подобна употреба на класическите произведения.

На сайта има и творби от Музея на изкуствата "Метрополитън" в Ню Йорк, но оттам заявиха, че нямат намерение да повеждат съдебни битки. А от Pornhub обясняват, че първоначалната идея на проекта Classic Nudes е била да популяризира галериите по цял свят, които също бяха затворени дълго време заради пандемията.

"Има съкровища на еротичното изкуство по целия свят - изобразяващи голи хора, оргии и други - това не е достъпно в Pornhub. Тези пред-интернет произведения в момента се намират в галерии, които сега най-накрая можем да започнем да посещаваме отново, защото COVID ограниченията започват да се вдигат", обяснява говорителката на сайта Аса Акира.

Pornhub, Cleanest Porn Ever и новата кампания на сайта срещу коронавируса

Най-чистото порно, създавано някога

Само за мръсници по душа

Засега някои произведения са свалени от платформата заради съдебните искове, но все още има какво да разгледаме, ако нямаме възможност да пътуваме и да видим на живо голите тела върху оригиналното платно.