Протестите срещу правителствените мерки срещу разпространението на Covid-19 станаха нещо обичайно в много страни по света. Не подминаха и Нова Зеландия с тази разлика, че там властите подходиха с известно чувство за хумор срещу протестиращите.

Те се опитват да разпръснат събралото се пред парламента в Уелингтън множество с песните на Бари Манилоу и денс хита от 90-те "Macarena".

През изминалия вторник пред новозеландския парламент се събраха протестиращи, вдъхновени от блокадите в канадската столица Отава. През уикенда множеството се увеличи в пъти, което принуди властите да вземат мерки.

И те включваха повтарящите се песни на Манилоу, както и включването на пръскачките за трева на поляните пред сградата на парламента, където протестиращите бяха опънали палатките си. Английският певец Джеймс Блънт не пропусна да коментира ситуацията в профила си в Twitter, където предложи на полицията да полза и негова музика.

От AFP съобщават, че явно новозеландските власти са прочели посланието на Блънт, защото от неделя следобед към плейлистата за разпръскване на демонстриращи е включена и песента "You're Beautiful". Както и популярната детска песничка "Baby Shark".