Да отделим време на завладяваща книга за едни е лукс, за други ежедневна необходимост. За нас обаче уикендите - твърде студени и непредразполагащи към разходка навън, са идеалното време за четене. Особено когато нямаме търпение да видим какво ще стане на следващата страница като в трите трилъра, които сме подбрали за този уикенд.

"Последното послание"

Никола Бьогле е добре познат на българските читатели с ужасяващите си истории, базирани винаги на реални събития. Изключение не прави и новият му роман, който за първи път ни представя инспектор Грейс Кембъл.

Снимка 603954

Източник: Колаж / Enthusiast

Отстранена за цяла година от работа, сега тя се сблъсква с особено потресаващ случай на мъж, убит в манастир на остров в Шотландия. Жестокият начин, по който Антон Юсик е издъхнал, поставя много въпроси. Но не по-малко от тези, на които самият той се е опитвал да отговори, съдейки по тайната му стая, чиито стени са изписани с непонятни уравнения и формули.

Изд. Enthusiast, 20 лв.

"Obscuritas. Мрачна музика"

Проф. Ханс Реке е светило в сферата на техниките на разпит и известен с невероятната си наблюдателност. Микаела Варгас пък е обикновен полицай, дъщеря на имигранти в Швеция, която трябва да докаже професионализма си. Едно убийство ги принуждава да работят заедно не само за да разкрият престъпника, но и да спасят собствените си животи.

Снимка 603953

Източник: Колаж / Изток-запад

Автор на книгата е Давид Лагеркранс - журналист и писател, отговорен за продълженията на култовата трилогия "Милениум" на Стиг Ларшон, както и за биографичната книга за Златан Ибрахимович "Аз съм Златан".

Изд. Изток-Запад, 22 лв.

"Мастиленочерно сърце"

Историите за детективската агенция на Корморан Страйк и Робин Елкот вече са добре познати на българската публика както от издадените книги, така и от екранизациите. Сега е ред да се насладим на нова загадъчна история, с която детективите трябва да се справят. Еди е авторката на известната анимация "Мастиленочерно сърце", но е тормозена онлайн от човек с псевдоним Аномия.

Снимка 603952

Източник: Колаж / Колибри

Малко след като Робин й отказва съдействие, Еди е открита мъртва в гробище, където се развива действието на собствената й анимация. Този път Робин и Корморан ще трябва да разследват.

Изд. Колибри, 40 лв.