Зад гърба си Оливия Уайлд със сигурност има достатъчно филми като актриса, за да реши да пробва нещо ново и по-различно. Вероятно заради това през 2019 г. седна и на режисьорския стол.

Отзивите за "Зубрачките" - дебюта ѝ от другата страна на камерата, бяха доста добри, дори ласкателни. Което ѝ даде увереност да продължи смело към следващия си филм. И след тригодишно чакане най-после може да видим какво е сътворила в "Не се тревожи, скъпа" (Don't Worry Darling).

Очакванията към филма бяха големи още от ден първи, защото беше обявено, че и самата тя ще участва, а в главните роли ще влязат Шая Лебоф и Флорънс Пю. Малко по-късно обаче Лебоф бе уволнен от Уайлд, което съвпадна с обвиненията в сексуално насилие срещу него. А мястото му бе заето от Хари Стайлс.

Снимка 588372

Източник: Alexandra Films

Едва преди няколко седмици актьорът реши да разкрие, че всъщност не е бил уволняван, а сам е напуснал, защото просто не е имало достатъчно време, за да репетира с колегите си. Версия, която се разминава с тази на Оливия Уайлд.

И на фона на слуховете, че връзката между режисьорката и Стайлс е започнала именно на снимачната площадка на "Не се тревожи, скъпа", дойдоха и тези, че тя е във влошени отношения с Флорънс Пю.

Очевидно, драма преследва продукцията и отвън, и отвътре, защото филмът е точно в този жанр - драма с нотки на трилър и голяма доза мистерия.

На пръв поглед Алис (Пю) и Джак (Стайлс) имат абсолютно перфектен живот - голяма къща в хубав малък квартал, никакви тревоги за нищо, щастливи са и правят любов когато и където им падне.

Снимка 588374

Източник: Alexandra Films

Но този перфектен живот идва с някои уговорки. Като например тази, че работата на Джак по проект "Виктори" е строго секретна и нито той, нито останалите му колеги имат правото да обсъждат какво се случва в работните часове.

И, разбира се, нито Алис, нито която и да е от приятелките ѝ нямат право да задават на мъжете си най-обикновения въпрос: "Скъпи, как беше днес на работа?". Те трябва да са добри домакини и само да обгрижват любимите си.

Един ден обаче Алис започва да забелязва поредица от странни явления, които я карат да си мисли, че не всичко е такова, каквото изглежда. След още няколко дни и още такива случки тя е напълно убедена, че се случва нещо необичайно и нередно. Въпросът е дали полудява или наистина има нещо гнило.

Снимка 588371

Източник: Alexandra Films

Естествено, няма да липсват хора, които да я убеждават, че всичко си е наред, а тя просто си внушава. Включително и Франк (Крис Пайн) - създателят и ръководител на проект "Виктори". Но Алис отказва да им повярва.

Трябва да ѝ го признаем на Оливия Уайлд, че се е справила добре с режисирането на филма, защото има някои наистина красиво заснети кадри. А и не е случаен фактът, че "Не се тревожи, скъпа" получи овации в продължението на четири минути на кинофестивала във Венеция. А там те не се раздават толкова лесно.

Смятаме, че до голяма степен тези овации са били и за омагьосващата игра на Флорънс Пю, която продължава да ни прави все по-силно впечатление. Но въпреки всичко трябва да кажем, че филмът ни се стори леко бавен и има нужда от малко повече искри на "екшън".

"Не се тревожи, скъпа" е по кината от 23 септември