Всяка година National Geographic Travel провежда конкурса Travel Photographer of the Year. Снимката, спечелила надпреварата за 2019 г., е красив поглед към един по-малко посещаван кът на света.

Кадърът е озаглавен "Грендландска зима" и на него фотографът Уеймин Чу е хванал малко семейство, което върви по заснежените улици покрай колоритните къщи на отдалечения гренландски град Упернавик.

Според сайта Visit Greenlad, традиционно сградите в страната са боядисани в определен цвят, за да означат своята функция - червени са магазините, черни са полицейските участъци, жълти са болниците, а сини - постройките, свързани с обработването на уловената риба. И всичко това има една цел - да ги направи лесно разпознаваеми, когато снегът направи всичко наоколо бяло.

Точно тази интересна история на сградите е запечатана и в снимка на Чу, който съпоставя контраста на покритото със сняг рибарското селище с живите цветове на старите му къщи.

С този кадър фотографът Уеймин Чу печели голямата награда на National Geographic, както и тази в категория "Градове". Но в конкурса бяха отличени още страхотни кадри в още няколко категории. Да видим някои от тях.

"Градове" - второ място

"Природа" - първо място

"Природа" - второ място

"Хора" - първо място

Снимка 429103

Източник: nationalgeographic.com

"Хора" - второ място

Lifecafé