И тази година Оскарите ще ги има (поне такива са плановете към момента), но още не знаем със сигурност дали ще видим звезди, присъстващи на церемонията, или ще бъде виртуална.

Оскари 2022 и ще има ли церемонията водещ

Ще имат ли Оскарите водещ

Най-после знаем

Не знаем и какво се случва с казуса около водещия. Последните три издания на най-престижните награди в киното минаха без водещ, като за последно Джими Кимъл през 2018 г. влезе в ролята на такъв.

Нагласите и информациите са, че водещ тази година ще има, но все още не е обявено кой. Според източници на Variety, организаторите на церемонията имат планове водещият да не бъде само един човек.

През последните няколко седмици са проведени разговори с няколко звезди относно различни възможности, но до окончателно решение все още не се е стигнало. Сред спряганите имена личи това на Дуейн Джонсън.

Според Variety обаче той няма да бъде на разположение заради натоварения си работен график. Кевин Харт също отпада като вариант. Не само заради скандала с хомофобските туитове, в който се забърка през 2019 г. и който му коства ролята на водещ тогава, но и заради работните му ангажименти.

Триото от сериала Only Murders in the Building Стив Мартин, Селена Гомес и Мартин Шорт се оказва сред най-желаните от организаторите варианти.