За никого вече не е тайна, че и Оскарите, и всички останали награди в света на киното, са позагубили от блясъка си. Драстичният спад в рейтинга на церемониите им е повече от показателен.

Оскари 2021 и най-ниският рейтинг в историята на наградите

Пореден негативен рекорд за Оскарите

Рейтингът едва ли може да бъде по-нисък

Но пък Оскарите си остават най-престижните награди в киното и всяка година всеки иска да спечели статуетка. През последните години, освен въпросът кой какво ще спечели, стои и друг - ще има ли водещ.

За последно церемонията имаше водещ през 2018 г., когато със задачата за втора поредна година беше нагърбен Джими Кимъл. Вече официално знаем, че тази година връчването на наградите, което трябва да се проведе в края на март, отново ще има водещ.

Снимка 528616

Източник: EPA/БГНЕС

Разбира се, към момента не е ясно кой ще бъде той. Наскоро Том Холанд изяви желание за "ролята", а предвид успеха на "Спайдърмен: Няма път към дома" е напълно възможно да му се получи.

Том Холанд, Оскарите и би ли водил церемонията

Би ли водил Том Холанд Оскарите

Сложен въпрос с няколко отговора

Но ще трябва да изчкаме няколко седмици преди организаторите да обявят официално името на водещия. От The Hollywood Reporter разбираме, че за седма поредна година Глен Уайс ще бъде режисьор на церемонията.