Това трансферно лято в света на футбола е може би едно от най-лудите, които сме виждали през последните години. Просто защото до момента първенството на Саудитска Арабия не играеше голяма и важна роля при трансферите.

Саудитска Арабия променя не само футбола, но и спорта

Ще купи ли Саудитска Арабия футбола (и спорта като цяло)

Граници тук няма

Но това се промени, защото вече видяхме няколко големи имена да потеглят към страната, а обявените им заплати са наистина колосални. Фабиньо също се очаква да смени клубната принадлежност и от Ливърпул да премине в Ал-Итихад.

Обявената трансферна сума е 40 милиона паунда, което е горе-долу толкова, колкото Ливърпул платиха за него преди пети години, когато го привлякоха от Монако. При условие, че договорът на 29-годишният футболист изтича през 2026 г., когато бразилецът ще е на 32 години, тази сделка е доста добра.

Но се оказва, че може да се провали поради една странна причина. Фабиньо има два френски булдога, които много обича и без които не може. Оказва се обаче, че законите в Саудитска Арабия причисляват породата към тези, които са склонни към агресия и са опасни. Ето защо френски булдози в страната не са добре дошли.

Това означава, че трансферът за 40 милиона паунда може да пропадне заради кучетата и действащите закони в Саудитска Арабия. Според The Guardian обаче, Байерн Мюнхен следи ситуацията около футболиста и е готов да премие и него, и косматите му приятели.

Джорджина Родригес продължава да скандализира Саудитска Арабия

Джорджина Родригес продължава да скандализира Саудитска Арабия

Кой учи половинката на Роналдо да туърква

И докато Фабиньо умува какво да прави с бъдещето си, същото е положението и при Килиан Мбапе, който получи официална оферта от друг саудитски отбор - Ал-Хилал, за рекордна сума.