Глобалната пандемия в последните почти две години ни показа, че няма как да оцелеем без изкуството. Книгите, музиката и филмите ни дават възможност да се отърсим, разсеем или дори да избягаме от трудната реалност.

Снимка 559458

Източник: Форум Филм България

Кои истории обаче ни носят по-голямо удовлетворение? Бихме заложили на забавните и комичните, но понякога истински катарзис ни носят тези, които разказват за катастрофи и трудни събития, с които хората успяват да се справят.

Такъв е и новият филм на Роланд Емерих, в което няма нищо изненадващо - все пак това е режисьорът зад "Денят на независимостта" и "След утрешния ден". В Moonfall заплахата идва от естествения спътник на Земята.

Снимка 559459

Източник: Форум Филм България

Нещо е накарало Луната да излезе от орбитата си и да се отправи към неизбежен сблъсък със Земята. Трима човека ще трябва да направят невъзможното, за да го предотвратят - бившата астронавтка Джо Фоулър, колегата й Брайън Харпър и любителят на конспирации К. С. Хаусман. На мисията си в космоса те ще установят, че човечеството знае много по-малко за Луната, отколкото си мисли.

В главните роли са Хали Бери, Патрик Уилсън и Джон Брадли. А премиерата на Moonfall е на 4 февруари по кината.