След успеха на книгата си, Мишел Обама ни разказва още за себе си в документалния филм на Netflix, който носи същото име - Becoming. 

Becoming, Мишел Обама, Netflix и трейлър на документалния филм за промотирането на книгата ѝ

Животът на Мишел Обама след Белия дом

След книгата идва и документален филм

Продукцията проследява мащабното турне, с което бившата Първа дама представи книгата си в САЩ. А благодарение на нея в центъра на вниманието попадна и един човек, който вече дълги години е плътно до госпожа Обама и определено знае много за нея.

Алън Тейлър е агент от Secret Service, който от 2008 г. се грижи за сигурността на Мишел Обама и се превръща във втория й най-близък мъж - след нейния съпруг, разбира се. Той направи своята първа публична поява в документалния филм и разказа за специалната им връзка.

По думите му, няма как когато в продължение на години си непрекъснато около човека, когото пазиш, и да не си станете близки. Но Алън гледа на връзката им предимно от професионалната гледна точна на агент. Знае, че залогът е прекалено голям и няма никакво място за грешки. Затова трябва да е винаги на 100%.

"Алън е повече като мой брат, отколкото агент", казва Мишел, която гледа по-емоционално на отношенията им. Тя се шегува, че е прекарала много време, гледайки във врата му през тези 12 години, защото той винаги върви отпред или седи на предната седалка в автомобила, пише Essence.

Съпругата на Барак Обама рядко присъства на срещите относно сигурност, които се провеждат преди всяка нейна публична поява. Тя обаче държи винаги да знае къде са оръжията, за да може и сама да реагира в напечена ситуация. И е категорична, че е готова да покрие гърба на своя агент, както той нейният. А Тейлър с усмивка добавя, че не се съмнява в нейните способности.