22-годишната Джейн Дипика Гарет има американски произход, но представлява Непал в прочутия конкурс Мис Вселена. Тя обра грандиозни овации по време на първото си представяне в Салвадор. Дипика се превърна в международна звезда, след като участва в Мис Вселена 2023 като първия plus-size кандидат за короната.

Мис Вселена - това ли е краят на конкурса за красота

Това ли е краят на конкурса Мис Вселена

Проблемите, пред които е изправена компанията, стояща зад състезанието по красота

Коя всъщност е Мис Непал

Джейн Дипика Гарет е студентка от Катманду, която учи за медицинска сестра и преди няколко месеца победи 20 други състезателки в борба за титлата Мис Непал. Най-силните й страни пред съдиите бяха нейният чар и застъпничество ѝ за психичното здраве.

Снимка 642761

Източник: GettyImages

"Аз съм тук като жена, която не отговаря на определени стандарти за красота, за да представя жените с извивки като мен, които се борят с наддаване на тегло и са изправени пред хормонални проблеми. Вярвам, че няма един стандарт за красота, а че всяка жена е красива точно такава, каквато е."

Снимка 642763

Източник: GettyImages

По време на представянето си в предварителния кръг на Мис Вселена 2023, Мис Непал изтъква, че въпреки критиките за теглото си, тя е истинска и силна жена, която не се влияе от чужди мнения. Затова и като едно от най-добрите качества, които притежава, тя посочва смелостта, която проявява от дете, за да се изправя без срам пред света с неговия негативизъм и упреци.

Снимка 642762

Източник: GettyImages

"Беше ми много трудно да стигна до тук. Ето защо се чувствам много горда от израстването си като личност и като жена. Ако трябва да ви кажа коя е суперсилата, която искам да притежавам в живота, това би била телекинезата. С една дума, описвам себе си като визионер. Освен това не мога да прекарвам твърде много време без да чета и най-важното нещо за мен е да посветя възможно най-много време на семейството и близките си", разкрива за себе си Мис Непал.

анкета

Смятате ли, че в конкурсите за красота наистина се избира най-красивата жена?

Виж резултати

Да, толкова много съдии гласуват все пак 9.0%

Не, пак са замесени някакви политически интереси 51.6%

Не знам, но намирам състезанията за напълно безсмислени 30.1%

Не мога да си обясня защо толкова много жени участват в подобни конкурси 9.3%

Историческите промени на Мис Вселена

Снимка 642765

Източник: GettyImages

Миналата година организацията Мис Вселена направи безпрецедентна модификация в своя процес на подбор, като позволи на омъжени жени и майки да участват в тазгодишното състезание.

Шейнис Алондра Паласиос Корнейо е новата Мис Вселена за 2023 г.

Ето коя е новата Мис Вселена

На 23 г. от Никарагуа

Промяната на правилата е една от най-големите в историята на Мис Вселена, която преди това позволяваше да участват само самотни жени на възраст между 18 и 28 години, които никога не са били омъжвани и никога не са имали деца, припомнят от Cultura Colectiva.