May December се очертава като един от най-провокативните филми на годината. За първи път бе представен през май в Кан, но тепърва предстои да бъде пуснат в избрани кина и чак след това - в Netflix. Днес, 29 септември, пък открива филмовия фестивал в Ню Йорк. Междувременно вече всички може да гледаме и първия му трейлър.

Натали Портман споделя неудобните моменти от ролята си в "Леон: Професионалистът"

Натали Портман разкрива неудобните моменти от най-известната си роля

Когато си на 12 и всичко е в името на кариерата

May December е базиран на истинската история на Мери Кей Летурно - американска учителка, обвинена в сексуална връзка със свой ученик на 12 години, от когото, вече във затвора, ражда и дете.

Във филма учителката има друго име - Грейси Атертън, и е изиграна от Джулиан Мур. В ролята на малолетното момче пък е Чарлз Мелтън. Но режисьорът Тод Хейнс е подходил към случилото се от различен ъгъл, заради което се получава история в историята.

Елизабет Бери (Натали Портман) е известна холивудска актриса, която трябва да влезе в ролята на скандалната учителка Грейси Атертън (Джулиан Мур). За да се доближи максимално до образа й и да разбере сложните семейни взаимоотношения, Елизабет започва да прекарва време с нея - става част от ежедневието й, провежда много срещи и разговори с близките й, за да разбере, че както винаги нещата не са само черни и само бели.

Режисьор на May December е Тод Хейнс, а сценарист - Сами Бърч. За филма Variety пише, че е като заешка дупка с безкрайно дъно и отбелязва, че режисьорът е подходил към представянето на историята по-скоро емоционално, отколкото интелектуално.

Според изданието, въпреки че на Натали Портман е поверена по-концептуалната роля, Джулиан Мур успява да е впечатляващо убедителна като учителката, описваща себе си като "наивна", но в действителност е безскрупулно манипулативна.

May December е в Netflix от 1 декември