Преди няколко седмици всички говореха за Марк Зукърбърг и обявеното ребрандиране на Facebook в Meta. Отзвукът беше толкова силен, че още се мярка по някое друго меме с основателя на социалната мрежа.

Facebook, метавселената и плановете на Марк Зукърбърг да прекръсти компанията си

Защо Facebook ще се прекръсти

Време беше

Но докато някои правят мемета просто за забавление в социалните мрежи, то други използват креативност и ирония, за да си направят доста добра реклама на гърба на Зукърбърг. Частната публична комуникационна платформа Inspired by Iceland е създала доста интересна реклама.

Тя има за цел да промотира страната като туристическа дестинация, като по доста забавен начин се закача (даже можем да кажем осмива) създателят на Facebook. 

Във видеото виждаме как човек, представящ се за главен визионер на име Зак Мосбергсон, който има доста сходна визия с тази на Зукърбърг, говори за плановете на компанията да създаде своя метавселена - Icelandverse.

Освен това, Зак се държи доста сковано и на моменти неловко, имитирайки запазения стил на презентиране на Марк Зукърбърг. Също така набляга на факта, че всичко в Исландия е реално и няма нужда от виртуална реалност.

Водопади, глетчери, гейзери и още водопади - всичко това го има в Исландия и забавната реклама призовава всички да отидат и да се убедят с очите си (без глупавите VR очила). 

От People отбелязват, че и без тази закачлива реклама през последните години туризмът в Исландия расте, като все повече известни личности като Джей Зи, Бионсе, Ким и Кортни Кардашиян избират да пътуват до островната държава.

Още по-забавното е, че Марк Зукърбърг е видял видеото, дори коментирал във Facebook. Зук пише, че е невероятно и скоро трябва да отскочи до Icelandverse.