Когато си представяме живота на милиардерите, в главата ни се появяват образи на огромни имения, луксозни дрехи и безкрайни почивки на яхта сред тропически сини води. Нещо като лятото, което прекарва Джеф Безос в момента.

Джеф Безос, Лорън Санчес и романтичната им ваканция в Южна Европа

Секси забавленията на Джеф Безос и Лорън Санчес

Годениците пътуват с яхта из Средиземно море

Не всички милиардери обаче са такива. Някои предпочитат да водят относително обикновен живот въпреки размера на банковата си сметка. Сред тях е и Марк Кюбан. 65-годишният предприемач и собственик на отбора Dallas Mavericks разкрива някои подробности са ежедневието си пред The Really Good Podcast.

На въпрос как изглежда милиардерският му живот Кюбан отговаря: "Опитвам се да остана същия човек, който съм бил, когато съм бил беден, средно заможен, а след това богат". И допълва, че не ползва услугите на чистачи, готвачи и шофьори, а прави тези неща сам.

Причината обаче не е просто да спести пари. Кюбан не притежава и яхта: "Това не е нещо, което бих направил. Обичам да имам лично пространство. Бил съм сред хора, които наемат служители за всяко нещо. А това е далеч от идеята да имаш лично пространство."

Преди месец Марк Кюбан разказа пред Fortune кой според него е най-ценният финансов съвет. "Две неща са. Първо - винаги бъдете наясно, че сте свободен агент, имате право да търсите нова работа, докато сте на настоящата си.

Марк Кюбан, съветът за възрастта и как времето да бъде в наша полза

Най-добрият съвет, който един милиардер е получавал

И още няколко бонус идеи

Но по-важното е - и това се отнася основно за първата ви работа, че в университета плащате, за да учите. Сега вече ви плащат, за да учите. Акцентът е върху ученето." Той допълва, че най-много можем да научим от работа, която не харесваме.