Днес, 20 януари, глобалните рок сензации Måneskin издават своя дългоочакван трети албум RUSH!. Проектът включва хит синглите "Supermodel" с калифорнийско звучене, рок баладата от старата школа "The Loneliest", най-новото им парче "Gossip" с участието на Том Морело, както и невероятната "Mammamia".

За да отпразнуват повода, бандата организира сватбата на годината в Palazzo Brancaccio в Рим, Италия - градът, където се раждат личната и музикалната връзка на Måneskin. Четиримата членове символично сключиха групов брак, обещавайки си вечна лоялност един към друг, докато продължават заедно да покоряват света и да достигат шеметни нови висини.

След страхотната премиера на парчето "Lux Aeterna" през ноември, Metallica отново изненадаха феновете си с нов сингъл и видеоклип от предстоящия си 12-и студиен албум 72 Seasons. Парчето е озаглавено "Screaming Suicide" и се отличава от предишните тракове на групата, разгръщайки чувствителната тема за самоубийствoто.

"Намерението ни със "Screaming Suicide" е да разкажем за мрака, който чувстваме и държим вътре в себе си. Не трябва да отричаме влиянието на негативните мисли върху психичното ни здраве. Ако това е човешко преживяване, трябва да се научим да споделяме за него. Вие не сте сами", разказва фронтменът на бандата Джеймс.

Ед Шийрън пусна трогателно парче, озаглавено "F64" в памет на покойния  Джамал Едуардс, който се спомина през февруари 2022 г.

Видеото е заснето през нощта на празния стадион "Стамфорд Бридж", с името на Джамал, изписано на трибуните зад него - домът на футболния клуб Челси, на когото Джамал е бил фен през целия си живот. Фрийстайл рапирането на Ед е подхранено от сурова емоция, докато изпълнителят описва дълбоката скръб, която изпитва, откакто е загубил най-добрия си приятел миналата година.

Fall Out Boy споделиха новата песен "Love From the Other Side". Това е първото парче от предстоящия им осми студиен албум So Much (for) Stardust, който следва излезлия през 2018 г. Mania.

So Much (for) Stardust очакваме с нетърпение на 24 март. За всички, които не са запознати с творчеството им, бързаме да кажем, че Fall Out Boy е алтернативна рок група (често описвана като поп-пънк или имо) от Уилмет (предградие на Чикаго), щата Илинойс, САЩ. Създадена е през 2001 г. и се състои от Патрик Стъмп (вокалист, китарист), Пийт Уентз (бас китарист, вокалист и текстописец), Джо Троман (водещ китарист) и Анди Хърли (барабанист).

Майли Сайръс, U2, Сам Смит, Aya Nakamura, Шакира - 5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

От Майли Сайръс до Шакира

На концерта на "Българската Коледа" в края на декември, Дара Екимова представи своя версия на една от най-красивите песни на българската естрадна музика - "Остани", в оригинален вариант на Паша Христова. А на 18 януари беше и официалната му аудио и видео премиера на новата версия на Дара.

""Остани" е една от най-близките до сърцето ми песни. Химнът на вечната любов, нейните превъплъщения и красотата на разбитото сърце. За мен е чест да пея тази песен. Любима, вдъхновяваща, гениална Паша Христова. Поклон", споделя Дара Екимова.