От повече от година вече знаем, че Брадли Купър се е захванал с работата по втория си режисьорски проект. След дебюта си с "Роди се звезда", където и участва редом до Лейди Гага, той отново се потапя в света на музиката, любовта и предателството.

Брадли Купър и критиките, които отнесе заради носа-протеза, с който играе Ленард Бърнстайн в Maestro

Защо носът на Брадли Купър се оказа проблем

Критиките, които му донесе

Maestro, който Брадли Купър освен че ще режисира, но и ще участва в главната роля, разказва за живота на известния композитор и диригент Ленард Бърнстайн.

Засега знаем, че филмът ще проследи професионалния път на музиканта, но по-големият фокус ще е неговата лична любовна история. Американската актриса Фелисия Монтеалегре, за която Бърнстайн се жени, ще бъде изиграна от Кери Мълиган.

В Maestro участие ще вземат и други популярни актьори, сред които Мат Бумър, Мая Хоук, Сара Силвърман, Джош Хамилтън, Скот Елис и Гидиън Глик. Част от продуцентския екип пък, освен Брадли Купър, са и Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг.

И освен че във филма са замесени големи имена, той вече е приет повече от добре от публиката. Овациите за него на световната му премиера през септември на филмовия фестивал във Венеция продължиха цели седем минути, а след това бе избран и за гала филм на филмовия фестивал в Ню Йорк.

Имайки предвид всичко това, Maestro задава доста големи очаквания, които съвсем не изглежда невъзможно да оправдае. През август излезе тийзър, който ни разкри малко от атмосферата, а ето че сега вече налице е и първият официален трейлър.

Двете минути и половина са достатъчни, за да стане ясно, че филмът дава заявка да бъде един от най-добрите за тази година. Дори Variety пише, че трейлърът, със своята задълбоченост, се нарежда сред най-впечатляващите.

Кадрите ни показват главните герои през различни години от живота им, като още в началото виждаме Брадли Купър като възрастния Бърнстайн, свирещ на пиано. "Ако лятото не пее в теб, тогава нищо не пее в теб", казва замислено той.

Брадли Купър като Ленард Бърнстайн в първия трейлър на Masetro

Брадли Купър както не сме го виждали

Актьорът за втори път се пробва като режисьор

"И ако нищо не пее в теб, тогава не можеш да правиш музика", отговаря му Кери Мълиган (в ролята на съпругата на Бърнстайн), когато камерата показва и двамата като млада двойка.

Премиерата на Maestro е на 22 ноември в избрани кина, а в Netflix - на 20 декември.