Още първият режисьорски филм на Брадли Купър беше оценен високо от критиката и дори се сдоби с три номинации за Оскар. Говорим за "Роди се звезда", където той играеше редом с Лейди Гага.

Ревнува ли Брадли Купър Ирина Шейк от Том Брейди

Защо Брадли Купър е бесен на Ирина Шейк

Има ли повод и причина за това

Сега е време 48-годишният Купър да пробва уменията си за втори път на режисьорския стол, като отново режисира и самия себе си. Той е в ролята на Ленард Бърнстайн - легендарният американски композитор, пианист и диригент.

Maestro проследява не толкова професионалния, колкото личния живот на Бърнстайн. В центъра на историята е бракът на композитора с костариканската актриса Фелисия Монталегре. Макар да не признава официално, Бърнстайн има и редица връзки с мъже - факт, който съпругата му приема. Ролята й се изпълнява от Кери Мълиган.

В Maestro ще видим още Мая Хоук като дъщерята на семейство Бърнстайн Джейми и Сара Силвърмен като сестрата на Ленард Шърли. Брадли Купър може да е режисьор, но Мартин Скорсезе е продуцент на филма заедно с Тод Филипс и Стивън Спилбърг.

"От дете искам да съм диригент. Бях вманиачен по това, молех Дядо Коледа да ми донесе диригентска палка, когато бях на осем. Знаех, че Стивън Спилбърг знае за манията ми. Хрумна му идеята за този филм и ми предложи евентуално да изиграя главната роля", разказва по-рано Брадли Купър пред Variety.

Премиерата на Maestro е на 22 ноември по кината и на 20 декември - в Netflix.