Преди ден се появи първият трейлър на Maestro - игралният филм, който ще ни разкаже повече за живота на един от най-талантливите съвременни композитори Ленард Бърнстайн. В главната роля, както и като режисьор, се изявява Бардли Купър.

Брадли Купър като Ленард Бърнстайн в първия трейлър на Masetro

Брадли Купър както не сме го виждали

Актьорът за втори път се пробва като режисьор

И докато трейлърът и начинът, по който ще е разказана историята, ни се струват наистина интригуващи, Купър се сблъска с множество критики. А причината за тях е, че за ролята си той ползва нос-протеза.

Хиляди коментиращи видяха в това стереотипизиране на евреите, за които се смята, че са с големи носове. Припомняме, че Ленард Бърнстайн е роден в САЩ, но е дете на еврейски имигрантни от Украйна.

"Ако Брадли Купър трябва да носи изкуствен нос, за мен това е еквивалент на "черно лице" или "жълто лице" (стереотипизирането на чернокожи или хора от азиатски произход - б.а.). Ако Брадли Купър не може да изиграе ролята само със силата на изпълнението си, тогава не го наемайте. Вземете актьор-евреин", коментира британската актриса Трейси-Ан Оберман в социалните медии.

Децата на Бърнстайн обаче защитиха Купър, както и целия филм. "Ленард имаше голям хубав нос. Брадли реши да използва грим, за да се доближи физически до вида му и ние сме ОК с това. Сигурни сме, че и баща ни не би имал нищо против", казват Джейми, Алигзандър и Нина Бърнстайн пред Hollywood Reporter.

Премиерата на Maestro e на 22 ноември по кината и на 20 декември в Netflix.