Вече на всички е ясно, че биографичните филми за известни музиканти са "новото голямо нещо". Показва го тоталният успех на "Бохемска рапсодия", многобройните номинации на "Елвис", както и подготвяният филм за Майкъл Джексън.

Michael, Антоан Фукуа, Греъм Кинг и игралният филм за Майкъл Джексън

И Краля на попа ще бъде почетен с филм

Какво да очакваме от документалния филм за Майкъл Джексън

Още от 2020 г. се знаеше, че филм за живота на Мадона също ще има, като той ще бъде режисиран от самата нея. Преди няколко месеца пък разбрахме, че ролята й ще се изпълнява от талантливата Джулия Гарнър (Ozark, Inventing Anna).

Филм обаче няма да има. Little Sparrow, както трябваше да е името на филма, няма да бъде сниман, а Universal - компанията, която стоеше зад него, се оттегля от проекта. Това е информация, която се появи преди ден във Variety.

Според първоначалните сведения причината за отмяната му е началото на световното турне на Мадона тази година, което ще попречи на снимките. Според източници на The Hollywood Reporter обаче решението да няма филм е още от края на 2022 г.

Филм може и да не се снима, за сметка на това целият процес по кастинг на актрисата за главната роля се превърна в истинско шоу. Отново The Hollywood Reporter съобщават за "жесток" процес на подбор, който включва 11-часови тренировки по танци с хореографа на Мадона, последвани от хореографски уроци със самата нея.

Освен танците, кандидатстващите за ролята актриси е трябвало да участват в четения на сценария, както и в разпявания със самата Мадона. Някои от коментарите в социалните мрежи предлагат на поп звездата да направи филм за процеса по избор на актриса в нереализирания филм.