Дивите животни в световен мащаб са все по-малко. А са все по-малко заради нас, хората, и всичко, което правим в ущърб на природата и естествения им хабитат.

Поредното доказателство за негативното ни влияние върху природата е един случай от Колорадо. Според Colorado Parks and Wildlife, див лос е живял около две години с автомобилна гума около врата си.

Може да звучи странно, но е факт. Служители на департамента са забелязали, че около врата на животното има гума още през лятото на 2019 г. И за всички тези месеци са направили няколко неуспешни опита да я премахнат.

Но в крайна сметка са успели. Двама от служителите на Colorado Parks and Wildlife са успели да упоят лоса, след което се наложило да отрежат от рогата му, за да измъкнат гумата.

За щастие около врата на животното е имало само една малка рана, която не е била сериозна и притеснителна. Малко след интервенцията лосът отново е бил на крака и сред дивата природа, пише People.

Според служителите, премахнали автомобилната гума от врата на дивото животно, тя е тежала около 15 килограма, защото във вътрешността е имало допълнителни отломки.