Откакто се появи "Old Town Road" - първият му глобален хит, никога не сме крили пристрастията си към Lil Nas X. На 22 той може да бъде единствено пример как с талант, познания на поп културата и адекватно използване на социалните медии можеш да станеш звезда.

Благодарение на TikTok в края на 2018 г. Монтеро Ламар Хил, както е истинското му имe, направи над 100 мемета на песента си.

В началото на следващата година "Old Town Road" се превърна в световна мания, благодарение на предизвикателството Yeehaw Challenge - милиони потребители на тази социални мрежа публикуваха свои видеа как танцуват каубойски танц на песента.

Снимка 526623

Източник: GettyImages

И ето че Lil Nas X - момче от малко градче край Атланта, живял с майка си и баба си от социални помощи, фен на рапа, гей и кънтри изпълнител, става световна звезда.

Снимка 546349

Източник: GettyImages

Такава, която се появява в три впечатляващи тоалета на Met Gala. Tакава, която се сдобива с пространна статия в New York Times Magazine. И такава, която може да си позволи да направи един от най-добрите кавъри на "Jolene" на Доли Партън.

Чували сме я в изпълнения на Майли Сайръс, на The White Stripes, но като че ли вариантът на Lil Nas X е особено въздействащ. Остава да видим дали и самата Доли Партън ще го оцени подобаващо.