Едва ли някой, който се интересува от кино, има съмнения в способностите на Леонардо Ди Каприо да се превъплъщава в когото си пожелае. Виждали сме го като основателя на ФБР - Дж. Едгар Хувър, като милиардера Хауърд Хюс, като хитър престъпник в "Хвани ме, ако можеш", както и като стоков брокер във "Вълкът на Уолстрийт".

Don't Look Up и първи трейлър на комедията с Леонардо ди Kаприо и Дженифър Лорънс

Лео ди Каприо ще спасява планетата

Ето как - в трейлъра на Don't Look Up

Сега предстои да видим Лео като основателя на религиозна секта, предизвикал едно от най-масовите самоубийства в света - това 918 човека едновременно.

Става дума за Джим Джоунс, който основава собствена секта през 50-те години на миналия век в САЩ, която проповядва "социалистическо християнство". Двайсет години по-късно се обявява за бог и дори основава собствен град в Гвиана в Южна Америка.

Когато американското правителство изпраща хора да разследват дейността му, Джоунс нарежда убийствата им, след което 918 негови последователи между които и 304 деца се самоубиват, като изпиват напитка с цианид.

Освен изпълнител на главната роля, Ди Каприо ще бъде и изпълнителен продуцент на Jim Jones. Сценарият пък е поверен на Скот Розенбърг ("Венъм").