През 2020 г. един видеоклип обиколи социалните мрежи. В него видяхме плачещо деветгодишно момче от Австралия, жертва на системен тормоз в училище.

Причината за нападките към Куейдън Бейлс е заболяването, от което страда - ахондроплазия (нарушение в растежа на костите). Постепенно животът на хлапето се превръща в истински кошмар и то стига до мисълта за самоубийство.

А отчаяната му майка, която не знае вече как да му помогне, го заснема и качва във Facebook, за да видят всички колко жестоки могат да бъдат децата и до какво води тормозът в училище.

Снимка 585034

Източник: GettyImages

Благодарение на видеото, което майка му сподели, Куейдън Бейлс спечели подкрепата на знаменитости и доброжелатели по целия свят. А сега малкото хлапе може да се похвали и с роля в киното. Той ще участва в новия филм "Лудия Макс".

Режисьорът, носител на Оскар, Джордж Милър е дал на вече 11-годишното момче малка роля във филма Furiosa, предистория на постапокалиптичния му блокбастър от 2015 г. "Лудия Макс: Пътят на яростта".

Furiosa, Аня Тейлър-Джой, Крис Хемсуърт, Яя Абдул-Матийн II и актьорите, които ще участват в предисторията на "Лудият Макс: Пътят на яростта"

Аня Тейлър-Джой заменя Чарлийз Терон

Крис Хемсуърт и Яя Абдул-Матийн II ще правят компания на актрисата във Furiosa

Милър разкри в интервю за списание Good Weekend на Sydney Morning Herald, че е бил подтикнат да пусне Бейлс на големия екран, след като е гледал тревожното видео, което майка му сподели за него през февруари 2020 г.

Снимка 585035

Източник: GettyImages

Момчето от Куинсланд, родено с вид нанизъм, известен като ахондроплазия, се появи заедно с Идрис Елба и Тилда Суинтън в следващия филм на Милър, "Три хиляди години копнеж".

"Беше добре за нас и за него", каза Милър пред Sydney Morning Herald. "И той свърши толкова добра работа, че дори има малка роля във Furiosa."

Във видеоклипа от 2020 г. виждаме как Бейлс плаче неудържимо в задната част на колата на майка си, докато иска нож, за да се самоубие, припомнят от CNN.

"Това прави тормозът", заявява майка му, Ярака Бейлс, във видеото. Целта ѝ е да повиши осведомеността за въздействието на тормоза. "Можете ли да образовате децата си, семействата си, приятелите си?", моли разтревожената майка. 

Куейдън Бейлс, австралийското момче, жертва на тормоз, и реакциите от историята му

Момчето, което трогна целия свят

Силата да правиш добро

Клипът също така привлече вниманието на известни личности, включително австралийския актьор Хю Джакман, който публикува видео съобщение в Twitter, в което казва на Бейлс: "Няма значение от нищо, ти имаш приятел в мое лице. Куейдън, ти си по-силен, отколкото си мислиш, приятелю. Всички, моля, бъдете мили един към друг. Тормозът не е ОК, точка."