Преди да се появи в Netflix, около Extraction не се вдигаше кой знае колко шум. Нямаше и нужда - изглежда това, че Крис Хемсуърт е в главната роля, а Джо и Антъни Русо ("Отмъстителите: Война без край", 2018 г., "Отмъстителите: Краят", 2019 г.) продуцират (първият дори написа сценария) беше напълно достатъчно.

Extraction, Netflix, Крис Хемсуърт, братята Русо и ще има ли втори филм

Ще продължи ли Крис Хемсуърт да убива хора

Как стоят нещата с втори филм за Extraction

И докато все още всички чакат официални данни от Netflix, нагласите за момента са Extraction да се окаже най-голямата им филмова премиера. Но освен всичко останало, той се оказва никак лек за заснемане и за Крис Хемсуърт. А причината не са единствено многото бойни сцени.

Всъщност в Extraction има моменти, в които героят му - способен да затрие цяла армия закоравял наемник, показва една своя различна и доста по-емоционална страна - тази на сърбящия по смъртта на шестгодишния си син баща.

И както напоследък е доста модерно, в живо включване в Instagram Хемсуърт отговаряше на въпроси на фенове, свързани с филма. Именно оттам разбираме как се е справил с въпросната задача. Защото да въртиш в чука на Тор или да пуцаш лошите е едно, а да рониш сълзи по поръчка - съвсем друго.

Всеки път, когато по принцип му се налага да изиграе подобна сцена, Хемсуърт се опитва да се свърже с емоциите, с болката на героя. И ако не успее, тогава започва да търси в самия себе си - нещо, което го кара да се чувства по подобен начин, нещо, което да извади наяве личната му болка.

Снимките на Extraction продължават три месеца - време, в което Хемсуърт е бил разделен със семейството си. През целия този период близките са му липсвали ужасно много. "Не бях виждал децата си седмици наред."

Extraction, "Джон Уик", братята Русо и как се закачиха с франчайза

Как братята Русо се закачиха с Джон Уик

Опитът все пак си струваше

Това се оказва и неговият начин, неговата лична болка, която му помага да пролее няколко сълзи на снимачната площадка. А през въпросния ден децата и семейството му липсват още повече от обикновено. 

"Мисля, че при мен се получава, защото просто освобождавам емоциите си, а не се опитвам да ги насилвам. Човек трябва да е готов да поеме такъв риск, но истина е, че и невинаги се получава. Просто трябва да се опита да даде най-доброто от себе си", пише We Got This Covered.