Англичанинът Колин Фърз е доста популярен ютюбър, а съдържанието, което прави, определено е за любопитни и отворени към експерименти хора. Той забавлява 12-милионната аудитория на канала си с видеа, в които демонстрира щури изобретения. Една от най-новите му идеи обаче си е голям проект и привлича дори вниманието на властите в страната.

Давид Добрик, Джеф Уитек и инцидентът с багер за YouTube видео, заради който се води дело за 10 милиона долара

Защо съдят ютюбър за 10 милиона долара

“Не опитвайте това у дома”

В продължение на три години той собственоръчно е копаел проход под градината си - нещо, за което първоначално се оказва, че няма нужното разрешение да прави.

Днес Колин вече има позволение да продължи да копае и смята да свърже тунела с подземен бункер, който вече си е направил. А за идеята си казва, че я смята за "готина" и допълва: "Ако питате хората за тунелите, харесват ги."

Най-вероятно на мнозина би им било приятно и да прекарат малко време във вече готовия бункер. Колин си е го обзавел с доста скъпи екстри. Освен телевизор с плосък екран, е разположил барабаните си, а дори и видео конзоли, които признава, че от дете е мечтаел да има.

Експериментаторът обаче се сеща, че също "страхотно" би било да може да стига до бункера, без да трябва да излиза навън. И за да го свърже с къщата си, започва да копае тунела под градината.

Рохел Агилера-Медерос и петицията в Change.org, събрала над 4 милиона подписа в негова защита

Как осъден на 110 години затвор шофьор обедини над 4 милиона души

Ще има ли светлина в тунела за Рохел Агилера-Медерос

Зрителите на Колин в YouTube стават свидетели на процеса по трудоемкото дълбане, тъй като самият той решава да го документира. Така привлича вниманието и на властите в Англия. А те, въпреки че са му дали разрешение да довърши тунела, ще продължат да следят процеса, който оказва се, крие опасности за здравето и безопасността на Колин, пише BBC.