Създателят на популярната поредица комикси и игра Ю-Ги-О! Казуки Такахаши е починал на 60-годишна възраст при неочакавни и непредвидени обстоятелства. Открит мъртъв във водите в близост до град Наго, Япония и облечен в костюм за гмуркане и с шнорхел.

Diablo IV, кога ще излезе играта и какви ще са промените в нея

Diablo IV - невиждани екстри и много подобрения

Кога да очакваме играта

Вероятно е Такахаши сам и без да е предупреждавал никого да е решил да отпътува и да се гмурка, тъй като бяла кола под наем е била изоставена на 12 км от мястото, където е намерено тялото му. По него няма забележими следи от наранявания, а разследване за установяването на причината за смъртта му вече е започнало, пише Variety.

И докато тя се изяснява, можем да си припомним малко за живота на Казуки Такахаши, както и да научим няколко любопитни факта, които може би не се сме знаели за него (освен че е създал любимата на много деца, а и възрастни, поредица Ю-Ги-О! (Yu-Gi-Oh!).

Той е известен още и като Казумаса (Kazumasa) и започва кариерата си на комикс артист в началото на 80-те години на миналия век. Може да се похвали обаче с първия си истински успех чак през 1996 г. и то именно с Ю-Ги-О! Поредицата комикси си спечелва фенове с разказа за момче, което иска да разгадае древна загадка и открива, че докато разиграва дуели в игра с карти, може да извиква другото си "аз".

До такава степен Ю-Ги-О! предизвиква фурор в световен мащаб, че в последствие започва работата и по анимационни серии, а и филм.

Още по-върховото постижение на поредицата, което доказва превръщането ѝ в абсолютен феномен, е създаването на едноименната игра с карти. Факт е, че дори са организирани национални и международни състезания в различни точки по света.

Fortnite, GeForce Now и как да играем играта от iPhone

Как да играем Fortnite от iPhone

Не е безплатно, но е възможно

И до днес Ю-Ги-О! все още държи рекорда на Гинес за играта с най-високи продажби в света, припомнят Variety.