През февруари 2019 г. светът на модата загуби едно от най-ярките си имена - Карл Лагерфелд почина на 85 години. Освен че успя да създаде собствена запазена марка - бяла коса, вързана на конска опашка, тъмен костюм, ръкавици и слънчеви очила, той се оказа изключително важен за модата на ХХ век.

Най-добре облечените звезди на MET Gala 2022

Блясък, деколтета и полупрозрачни тоалети

Кои бяха най-добре облечените звезди на MET Gala

Това е причината прословутата МЕТ Gala през 2023 г. да бъде посветена на него.

Karl Lagerfeld: A Line of Beauty е темата, която Институтът по костюми към музея Метрополитън е определила. Вдъхновена е от скиците, които Лагерфелд прави на абсолютно всеки един от моделите, които създава в десетилетната си кариера.

Темата беше оповестена през изминалия уикенд във фотостудиото на дизайнера в Париж, останало непокътнато след смъртта му. Защото освен и дизайнер, той е и доста изявен фотограф.

Снимка 589723

Източник: GettyImages

Изложбата в Метрополитън, която е предшествана от известния бал, се открива на 5 май и ще продължи до 16 юли 2023, съобщават ни от ЕТ.

Снимка 589721

Източник: GettyImages

В нея са включени 150 от най-известните дизайни, създадени от немеца, за модните къщи Chanel, Balmain, Patou, Fendi, Chloe и собствения му бранд. Скиците към всеки от тях също са част от експозицията.