Преди дни Кание Уест изненада всички с първата реч от предизборната си кампания. В нея призна през сълзи, че баща му е искал майка му да направи аборт, а години по-късно и той за малко да убие неродената си дъщеря. И поведението му накара всички да си помислят, че биполярното разстройство се е завърнало с пълна сила.

Кание Уест, първата му предизборна реч, признанията за аборта и реакцията на Ким Кардашиян и семейството й

За психиатър ли е Кание Уест

Какво се случва с рапъра

Публичната изява бе последвана от вълна от постове в профила на Уест в Twitter, голяма част от които несвързани помежду си и предизвикващи още по-голямо притеснение какво се случва с него. Успяхме да разберем само, че съпругата му Ким, заедно с майка си и наети от тях лекари, са се опитали да го вкарат в болница, за да се лекува.

Скоро след като пък Кание заяви пред всички, че Кардашиян сигурно ще поиска да се разведе с него заради признанието, че са обмисляли аборт, самият този написа в социалната мрежа, че "се опитва да се разведе" с риалити звездата, откакто тя се е срещнала с колегата му Meek Mill в хотелска стая, за да говорят за "реформата в затворите".

Всички тези признания явно дойдоха в повече на Ким и тя реши да наруши мълчанието си. В стори в Instagram тя споделя своята позиция, предава Daily Mail.

"Както много от вас знаят, Кание има биполярно разстройство. Всеки, който страда от такова, или има такъв човек, когото обича, знае колко невероятно сложно и болезнено е да се разбере. Никога не съм говорила за това как болестта се отразява на нас у дома, защото пазя децата ни и правото на Кание на неприкосновеност, когато става дума за неговото здраве", започва трудното си признание Кардашиян.

Желанието й точно сега да коментира биполярното разстройство на съпруга си е заради стигмата и неразбирането за психичното здраве. Защото тези, които са запознати с подобен тип заболявания, много добре знаят, че семейството е просто безсилно, докато човекът, който страда от биполярно разстройство, не пожелае сам да стане част от процеса на своето излекуване.

А всички, които не са се сблъсквали с подобна ситуация, гледат на нея осъдително.

"Разбирам, че Кание е обект на критика, защото е публична личност и неговите действия могат да предизвикат силни мнения и емоции. Той е брилянтна, но сложна личност, която е под огромно напрежение да бъде артист и цветнокож мъж, която преживява тежко загубата на своята майка и самоизолацията, която само обостря биполярното му разстройство."

Кардашиян пояснява, че тези, които познават Кание, добре знаят, че думите, които изрича, невинаги са свързани с неговите истински намерения. А животът със заболяването не е успял да заличи мечтите му, независимо колко големи и неприемливи са те за някои (вероятно визирайки желанието му да стане президент на САЩ).

Ким помоли медиите и всички останали за съпричастност и разбиране към състоянието на Кание, за да могат заедно да преминат през този труден период. А нейната публична подкрепа ни обърква още повече какви са отношенията им с Уест и дали наистина двамата са пред развод.