Ева Караиванова, Виктория Трифонова, Петя Кръчмарова и Яна Цветкова са четири амбициозни, целеустремени млади български момичета от Карлово, които създават ученическата компания "Калиопа" преди четири години.

Първо майторят кукли, облечени в народни носии, защото искат да се придържат към традициите и родното си място. Впоследствие решават да отглеждат четири декара розови насаждения, от които започват да правят сладко от рози и сапуни.

Миналата, 2019, година произвеждат първите си здравословни шоколадови бонбони с пълнеж от домашно сладко от рози и бадемов веган ганаш. С тях те спечелват приза за "Най-добра учебна компания на България" за 2020 г., което им позволява да се явят и на европейското състезание Junior Achievement Europe Company of the Year Competition.

Това е ежегодното европейско състезание, където победителите в програмата на JA Company от 39 страни се състезават за най-добрата ученическа компания.

Заради пандемията тази година европейският форум за млади предприемати се проведе онлайн в Португалия и според гласуването момичетата от Карлово успяха да спечелят наградата на публиката.

Техните вкусни здравословни бонбони KALIMAZING са без глутен, лактоза и захар и се правят със сладко от масладайна роза. За целта момичетата сами се грижат за розовите насаждения, от които произвеждат и сладкото си. Освен в България, Ева, Виктория, Петя и Яна вече имат поръчки за бонбоните си и за чужбина.