Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. А тези на Илон Мъск, които успява да превърне в реалност една по една, го изстреляха на върха на класацията за най-богатите хора на планетата.

Милиардерът обаче все още не е постигнал най-голямата си мечта - да засели Марс. Усилената работа по осъществяването й не спира, но изглежда изисква не само много ум, а и много средства.

Притежаващият 188 милиарда долара Мъск е заявил готовността си да се раздели с цялата собственост, която притежава, в името на идеята за колонизиране на Червената планета.

Снимка 513367

Източник: GettyImages

Цитиран от Business Insider, той признава, че е решен да разпродаде цялото си недвижимо имущество и да даде толкова пари, колкото е необходимо, за да се осъществи най-голямата му мечта.

Подчертава също така, че не притежава почти нищо, което може да монетаризира, освен акциите на компаниите си, които го направиха най-богатия човек в света. А ако се наложи, е готов да продаде и дома си.

"Ако е много натоварено в работата, аз просто спя във фабриката или в офиса си", казва Мъск. Тъй като жена му и детето все пак също се нуждаят от подслон над главата си, той може да наеме нещо, ако му се е наложило да разпродаде всичко на свое име.

И въобще не се съмняваме, че е готов да го направи, защото в последните години собственикът на Tesla и SpaceX се раздели с няколко имота от всички, които притежава, оценявани на обща стойност от 100 милиона долара.

Илон Мъск, Марс, криптовалутите и те ли ще се използват на Червената планета

А как ще плащаме на Марс, г-н Мъск

И по какви правила ще тече животът там

И явно ще продължи да го прави, за да допринесе максимално за заселването на Марс, което очевидно си е доста скъпо начинание. Освен това, нищо чудно един ден и самият Мъск да бъде сред обитателите на Червената планета.