Ако си мислим, че електронните игри са само за тинейджъри, то една 90-годишна японка е готова веднага да ни опровергае.

Преди дни Хамоко Мори, позната повече като Gamer Grandma, бе обявена от Гинес за най-възрастния YouTube геймър. Защото тя не просто играе, а и споделя своите преживявания с над 269 хиляди абоната.

Родена през 1930 г., Мори се е запалила по електронните игри преди 39 години, когато е на 51. Интересът й е предизвикан от децата покрай нея. "Изглеждаше ми много забавно и си помислих, че не е често само те да играят", казва тя.

Снимка 480149

Източник: Guiness World Record

Първоначално се крие, докато играе. Първата игра, която си купува, е Cassette Vision. Пази я и до днес, както и почти всички, които е притежавала през годините, защото са й скъп спомен.

Сега Мори играе на PlayStation 4 и е фен на екшън игрите, на бързото действие. Признава, че е имало момент, в който е изоставила страстта си, защото й е било трудно да играе. Но е наистина впечатлена от начина, по който са направени новите игри, и бързо се е върнала към часовете пред монитора.

Снимка 480151

Източник: Guiness World Record

"Сега съм наистина пристрастена", не се срамува да си признае японката. Любимата й игра в момента е Grand Theft Auto V. "Толкова е добра, сякаш гледаш филм", шегува се геймърката.

А причината, поради която Мори решава да публикува видео от своите часове игри в канала си в YouTube, e, че иска да сподели своето забавление, защото иначе е "истинска загуба". Тя качва по три-четири видеа на месец, а коментарите на абонатите й успяват да я трогнат. Затова и мечтата й сега е да прави колкото се може повече видеосъдържание.

Кане Танака и новият рекорд на Гинес за най-възрастен човек

Най-възрастният човек на света с нов рекорд в Гинес

117 години са адски много

"След като живях толкова много, след като играх толкова много, мога откровено да кажа, че съм направила правилния избор. Наслаждавам се истински на живота си", казва с усмивка най-възрастната геймърка.