До Хелоуин остават само няколко дни и дори да сме решили тази година да си спестим маскирането и купоните, които така или иначе са всяка година, то можем да си организираме тематична вечер вкъщи. Основното, което ще ни трябва за целта, е страшен филм, разбира се. А ако се чудим кой да изберем, то Science of Scare Project идва на помощ.

Защо най-вече жените са обвинявани във вещерство и магьосничество

Защо най-вече жените са обвинявани във вещерство и магьосничество

Всеки Хелоуин напомня, че вещицата е жена

Това е проект на компанията Broadband Choices, която от 2020 г. насам провежда научни експерименти, за да определи най-страшните филм. Участие вземат 250 души, които трябва да изгледат подбрани стряскащи сцени от филми.

Междувременно към всеки човек е прикрепен монитор за сърдечен ритъм и така екипът измерва сърдечната честота. В покой тя обикновено е около 64 удара в минута, пише Far Out Magazine.

По този показател досега за най-страшни филми са били определяни "Паранормална активност", "Нито звук 2", " Наследствено", "Коварен план" и "Домакин".

Тази година и тъкмо навреме за Хелоуин, експериментът е проведен отново. А лидерската позиция за най-страшен филм, сега държи "Греховен", който е учестил сърдечния ритъм на участниците най-силно, пише Unilad.

По време на тестовия скрийнинг е отчетено, че пулсът на публиката е бил средно 86 удара в минута, а най-горната достигната граница е била 131 удара в минута.

"Греховен" на режисьора Скот Дериксън и с участието на Итън Хоук може и да е сниман още през 2012 г., но явно и до днес кара зрителите да присвиват очи от страх и да потят длани.

Филмите на ужасите, психичното здраве, тревожността и как й влияят те

Филмите на ужасите - лек за тревожността

Има си логично обяснение

Филмът разказва за писател на криминални истории, който изпада в криза, тъй като не е издавал бестселър повече от 10 години. Тогава се натъква на история за смъртта на семейство и се заема да разкрие мистерията. Писателят премества собственото си семейство в дома на жертвите, но там открива нещо неподозирано - къщата е обитавана от свръхестествена сила. А това означава, че пребиваването в нея може да бъде смъртоносно.