"Гладиатор II" е сред филмите, които очакваме с най-голямо нетърпение до края на годината. Просто защото ни е крайно интересно дали продължението ще пожъне същия успех какъвто първият филм успя.

"Гладиатор II" - срещу кого се изправя Луций в продължението на Ридли Скот

"Гладиатор II" - срещу кого се изправя Луций в продължението на Ридли Скот

Пол Мескал изглежда обещаващо в главната роля

Тук нещата ще са малко по-различни, защото Максимус няма да бъде в картинката. Но новият трейлър ни показва, че неговото име все пак ще бъде замесено.

Вече знаем, че "Гладиатор II" ще ни срещне с Луций (Пол Мескал), за когото знаехме, че синъ на Луцила (Кони Нилсен) от оригиналния филм. Той живее в Нумидия в Африка малко извън обсега на Римската империя.

Но бива взет като роб от войниците на генерал Марк Акаций (Педро Паскал), които нахлуват в селището му. Ето защо му остава единствено да се бие като гладиатор, за да се опълчи на империята.

Яростта и физическата му сила биват забелязани от Макрин (Дензъл Уошингтън), който решава, че ще му погне да стигне до арената за битки, за да може самият той да се облагодетелства, разбира се. Новият трейлър ни показва, че ще видим много епични битки, кръв и убийства.

Разбираме и друга важна подробност, която до момента ни убягваше. А именно, че Луций е син на Максимус (Ръсел Кроу). В интервю за Entertainment Weekly Пол Мескал казва, че самият той е бил изненадан от факта, че героят му е син на Максимус. И е усетил тежестта на ролята си в още по-голяма степен.

От трейлърите пък ни се струва, че Дензъл Уошингтън ще открадне шоуто, защото героят и представянето му са загатнати по обещаващ начин.

"Гладиатор II" е по кината от 22 ноември