Съвсем неусетно отмина поредният месец и все повече се приближаваме към зимата. Добре де, до нея има още доста време, но то изтича, а и времето едва ли ще става по-топло.

Mr. Harrigan's Phone, Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes, Luckiest Girl Alive и новите филми и сериали на Netflix през октомври

Новите филми и сериали на Netflix през октомври

От серийни убийци до премеждията на Мила Кунис и Джесика Частейн

С идването на по-студените дни седенето вкъщи зачестява, а с това и гледането на филми и сериали. Защото домакинската работа омръзва бързо, а и в повечето случаи може да почака. И този ноември Netflix ни дават доста оправдания, за да седнем на дивана с чаша чай и да не му мислим много. Ето и кои заглавия грабнаха вниманието ни.

Killer Sally

Започваме месеца не по-възможно най-оптимистичния начин, но пък по доста любопитен. На Свети Валентин през 1995 г. националният шампион по бодибилдинг Рей МакНийл бива фатално прострелян от съпругата си Сали, която също е бодибилдър.

Според Сали, тя е застреляла съпруга си в момент на самозащита, защото той я е нападнал и душил. Като цяло твърденията ѝ са били, че е жертва на домашно насилие. Обвинението обаче твърди, че няма нищо такова и убийството е напълно предумишлено и извършено от ревност и отмъщение. 

В крайна сметка, Сали не влиза в затвора, но животът ѝ се променя драстично, като според нея е работила какво ли не, за да може да се издържа. 

Killer Sally е в Netflix от 2 ноември

"Манифест"

Миналата година бе доста съдбоносна за сериала, защото първоначално той бе прекратен след трети сезон, но в последствие спасен от Netflix. Почти същото се случи и с "Луцифер".

Четвърти сезон все пак ще се окаже последен, но ще има цели двадесет епизода, за да бъде разказана цялата история. Като те ще бъдат пуснати на две части по 10. В четвърти сезон ще видим как се справя Бен две години след бруталното убийство на съпругата му Грейс.

Обзет от скръбта и идеята да намери отвлечената си дъщеря той оставя на заден план идеята за разрешаването на странния случай с полет 828 на авиокомпанията Montego Air. И така Микаела е оставена начело на своеобразната спасителна лодка, а времето им изтича.

Първата част от четвърти сезон на "Манифест" ще е в Netflix от 4 ноември

Enola Holmes 2

Малката сестра на Шерлок Холмс - Енола, се завръща за нова порция приключения. Ако в началото на първия филм всички се съмняваха в нейните детективски способности, то в неговия край стана ясно, че крушата не пада по-далеч от дървото.

Сега Енола вече има своя собствена практика като детектив и може да бъде наета от всеки. Но проблемът е, че хората не могат да се доверят на едно момиче, че ще свърши работата, за която са готови да платят.

Тогава обаче едно момиче, което е по-малко от нея, отчаяно я моли за помощ, защото сестра ѝ е изчезнала. Енола, разбира се, е окрилена от идеята, че има загадка, която да решава, и се впуска в приключението. 

Оказва се обаче, че Шерлок няма да стои далеч от нея, защото и той разплита случай, който може да се окаже свързан с този на малката му сестра. Мили Боби Браун и Хенри Кавил отново ще влязат в ролите на Енола и Шерлок.

Enola Holmes 2 е в Netflix от 4 ноември

През ноември в стрийминг платформата може да обърнем внимание и на The Crown (9 ноември), The Soccer Football Movie (9 ноември), Falling for Christmas (10 ноември) и Wednesday (23 ноември).