Световноизвестната изпълнителка с кадифен глас Емели Санде идва за първия си концерт у нас. Очакваме шотландската певица на 10 юли в зала 1 на НДК.

Емели Санде композира първата си песен на осем години, но започва да пее на 15, като спечелва конкурса Choice FM. Въпреки това все още не е била сигурна в музикалните си възможности и започва да учи медицина.

Докато е на студентски стаж, майка й изпраща нейни записи на BBC. В края на годината се оказва, че тя е сред четиримата млади изпълнители, избрани от радиостанцията да изнесат концерт. Малко след това музикалната ѝ кариера започва стремително нагоре.

Снимка 658711

Източник: GettyImages

През 2011 е обявена за най-обещаващ нов талант от критиката на британските музикални награди, а 2012 г. грабва две статуетки BRIT за най-добра британска изпълнителка и най-добър албум.

Емели Санде успява да подобри 50-годишния рекорд на Beatles, след като дебютният ѝ албум Our Version of Events остава цели 63 седмици в топ 10 на британската класация за албуми. Има издадени пет студийни албума, като последният How Were We to Know е от 2023 г. Емели композира и за редица звезди, сред които Риана, Алиша Диксън, Алиша Кийс, Черил Коул, Тайни Темпа и Лиона Люис и други.

През 2022 г. Санде неочаквано обяви, че е член на ЛГБТ общността и че има връзка с пианистка, която пък се оказа българката Йоана Каремова. "Запознахме се чрез музиката и определено се чувствам по-щастлива от всякога. Чувствам се страхотно. За мен истинската любов и наличието на любов в живота ви прави всичко да си дойде на мястото", споделя пред Metro изпълнителката.

Билетите за концерта на Емели Санде вече са в продажба на цени от 100 до 180 лв. в мрежата на Ивентим.