Още преди две години, когато разбрахме, че Уил Смит и Антоан Фукуа ще снимат Emancipation, знаехме, че това ще бъде от филмите, които със сигурност ще гледаме, когато бъде пуснат в Apple TV+.

Emancipation, Уил Смит, Антоан Фукуа и тийзър на филма на Apple TV+

Уил Смит се завръща... като роб

Тийзър на дългоочаквания Emancipation

А тийзърът, който бе излезе преди малко повече от месец, съвсем ни убеди, че Смит и Фукуа са забъркали страхотна драма. И понеже премиерата наближава, от стрийминг платформата решиха, че е време да ни потопят малко по-дълбоко в атмосферата на филма.

Важно е да започнем с пояснението, че Emancipation е базиран на истинска история, а действието се развива по времето на Гражданската война в САЩ - точно когато Линкълн прокарва Прокламацията за еманципация, с която слага край на робството на афроамериканците. 

Трейлърът ни показва някои драматични сцени, от които виждаме част от робството в пълния му "блясък". Питър (Смит) и неговото семейство, като много други, са потърпевши от издевателствата на господарите си.

Но той е чул за еманципацията и настъпващата войска на Линкълн и е готов на всичко, за да достигне до така мечтаната свобода. Дори това да означава, че трябва да прекоси блато, което крие много опасности. Като алигатори например.

Но по петите на Питър са не само алигаторите, а и робовладелците, от които е избягал. В крайна сметка, успява да достигне до заветната цел и се връща, за да освободи и семейството си. Големият въпрос обаче е дали все още има кого да освобождава...

Emancipation е в Apple TV+ от 9 декември