Когато преди няколко години той стартира канала си в YouTube, едва ли е очаквал, че ще стане чак толкова популярен. Или то поне не толкова скоро.

MrBeast, Джими Доналдсън и как се печелят 54 милиона долара от YouTube за година

Да спечелиш 54 милиона долара от YouTube за година

А ние работим за една запата

Но си е факт. Само около година подготовка на Джими Доналдсън, носещ закачливия прякор MrBeast (Господин Звяр), му трябва, за да напълни цял мол с хиляди хора. И то за един много специален повод - а именно откриването на първия му ресторант за бургери.

Всъщност, първите видеа на Джими в YouTube са на филантропска тематика, която явно доста се харесва на аудиторията му, бързо наброявайки 10 000 абонати. В последствие обаче набъбва до цели 100 000 и така сега той е един от най-популярните хора в платформата за видеосподеляне. И явно с този си голям успех американецът придобива увереността първо да създаде MrBeast Burger. От 2020 г. насам тази компания доставя храна на повече от 1000 места по целия свят.

След този ударен старт в бизнес кариерата си, на Джими Доналдсън очевидно му идват вдъхновението и желанието да отвори и собствено заведение. И разбира се, че го прави. Ресторантът му в мола American Dream в Ню Джърси предлага бургери, както вероятно вече сме се и досетили, и привлича посетители и фенове и заради възможността там те да срещнат самия Джими. Явно е, че желаещите не са срамежливи, а и се оказват търпеливи фенове, които са готови да чакат на опашка с часове, за да го видят.

Щастлив от това, той споделя видео, в което сам показва колко многобройни са хората, отишли в мола заради него, и то още в първите часове след отварянето на заведението. По думите на Джими Доналдсън тълпата е наброявала над 10 000 души.

А пък в деня след това той не е пропуснал да се похвали и с още нещо. Самият Джими "MrBeast" Доналдсън един вид се самопровъзгласява за Краля на бургерите като твърди, че е счупил световния рекорд за най-много продадени бургери за един ден.

Давид Добрик, Джеф Уитек и инцидентът с багер за YouTube видео, заради който се води дело за 10 милиона долара

Защо съдят ютюбър за 10 милиона долара

“Не опитвайте това у дома”

Е, разбираме защо толкова му се иска това наистина да е така, но всеки случай, тази информация все още не е потвърдена. Световните рекорди на Гинес тепърва ще направят своето проучване по въпроса, пише BBC.